szerző:
hvg.hu

Hol is lehetne nagyobb sikerekkel keresni a határvadászokat, mint a városban, ami a lehető legtávolabb van minden határtól?

Nincs megállás, a rendőrség tovább kampányol, hogy sokan jelentkezzenek határvadásznak. Ezúttal némileg furcsa helyszínt sikerült találniuk: a ceglédi Laskafesztiválra mentek el toborozni. A helyszínválasztás nem csak azért látványos, mert viszonylag nehéz párhuzamot vonni a laska és a határvadászat között, hanem azért is, mert nem nagyon lehet olyan várost találni ebben az országban, amely távolabb lenne a magyar határ bármelyik pontjától is, mint Cegléd. Egész pontosan húsz kilométerre van a hely az ország földrajzi középpontjától, alig néhány kisebb település van már csak közelebb Magyarország közepéhez.

A police.hu-ra feltöltött fotón nem látszik, hogy hatalmas sor állna a toborzáson, egy érdeklődőről tudtak képet készíteni. Azzal azért elbüszkélkedtek, hogy

többen jelentkezési egységcsomagot is vittek magukkal.

Azt mindenesetre megígérték, hogy Pest megye több pontján nyílt napokon és városi rendezvényeken is folytatják az akciót.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!