szerző:
hvg.hu

Újabb felfoghatatlan állatkínzási eseten akadt ki a virtuális közvélemény, ezúttal egy sün megkínzásának és halálra égetésének képeit tette közzé egy keszthelyi fiatal a Facebookon. A sün védett állat, az állatmentők feljelentést tettek.

Már tavaly nyáron is történt egy hasonló eset, akkor a XIII. kerületben találtak egy összeégett tüskéjű, de még élő sünt állatszerető emberek. Hiába próbálták megmenteni, belehalt a kínzásba.

Ez még a legkevésbé durva fotó, amit feltöltött a kínzásról (a többit nem közöljük)
©

Ha lehet, a most kibukott eset még durvább: egy fiatal fiú magáról a kínzásról töltött fel képeket, arról, ahogy tüskéjénél fogva lógatja az állatot, majd egy disznóvágásnál használt pörzsölővel szénné égeti. A fotókhoz írt kommentekben még dicsekedett is tettével, már amennyire ki lehet venni az összefüggéstelen szövegből. A profilja alapján egy keszthelyi fiatalról van szó.

Az Állatmentő Liga hétfőn reggel feljelentést tett, ismeretlen tettes ellen. Nemcsak állatkínzásról van szó, a sün védett állat Magyarországon. Az égetésről közzétett fotóit szándékosan nem közöljük, de az állatmentők oldalán, a feljelentéssel együtt látható.

Nemrég számoltunk be Fülöp, a kutya történetéről, akit a felismerhetetlenségig kínoztak "gazdái", és hiába szabadították ki a hordóból, már nem sikerült megmenteni.

Az állatmentő szervezetek hiába küzdenek, tartottak több ezer fős demonstrációt a Kossuth téren, az állatvédelmi törvény módosítása elmaradt. A bíróságok pedig a legtöbb esetben pénzbírsággal, esetleg felfüggesztett börtönnel futni hagyják az állatkínzókat. Ennek jogi alapja, hogy a magyar jogban az állat továbbra sem érző élőlénynek, hanem "dolog"-nak minősül.

18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!