szerző:
hvg.hu

Nem költöznek a minisztériumok sem a budai Várba, sem vidékre. Csak az a három tárca megy a Várba, amelynek már megvan a fix helye.

A Miniszterelnökség építkezik a karmelita kolostor területén, a Nemzetgazdasági Minisztérium és a Belügyminisztérium is készül a budai Várban nekik kijelölt épületekbe. De további minisztériumok Várba költöztetéséről nincs döntés – közölte a Miniszterelnökség a kormánypárti Magyar Időkkel.

A lap hétfői számában azt írta: Lázár János, a Miniszterelnökség vezetője korábban egy parlamenti vitában mondta, hogy a minisztériumok a vidék helyett a budai Várat választották. 2015-ben született olyan előterjesztés, amely a Földművelésügyi Minisztérium Debrecenbe költözéséről szólt, a 2014-es tervekben pedig még a Honvédelmi Minisztérium Székesfehérvárra költöztetése is szerepelt

A tervek szerint a Budapesti Történeti Múzeum és az Országos Széchényi Könyvtár marad a Budvari Palotában, amely a Habsburg Ottó Alapítványt is befogadja.

November végén bezár a Néprajzi Múzeum, amelynek Kossuth téri épületét majd a Kúria foglalja el. A múzeum új épületét az év második felében kezdik el építeni az Ötvenhatosok terén, de az épület homlokzati terveit még nem készítette el a Napur Architect építész iroda.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!