szerző:
hvg.hu

Nem költöznek a minisztériumok sem a budai Várba, sem vidékre. Csak az a három tárca megy a Várba, amelynek már megvan a fix helye.

A Miniszterelnökség építkezik a karmelita kolostor területén, a Nemzetgazdasági Minisztérium és a Belügyminisztérium is készül a budai Várban nekik kijelölt épületekbe. De további minisztériumok Várba költöztetéséről nincs döntés – közölte a Miniszterelnökség a kormánypárti Magyar Időkkel.

A lap hétfői számában azt írta: Lázár János, a Miniszterelnökség vezetője korábban egy parlamenti vitában mondta, hogy a minisztériumok a vidék helyett a budai Várat választották. 2015-ben született olyan előterjesztés, amely a Földművelésügyi Minisztérium Debrecenbe költözéséről szólt, a 2014-es tervekben pedig még a Honvédelmi Minisztérium Székesfehérvárra költöztetése is szerepelt

A tervek szerint a Budapesti Történeti Múzeum és az Országos Széchényi Könyvtár marad a Budvari Palotában, amely a Habsburg Ottó Alapítványt is befogadja.

November végén bezár a Néprajzi Múzeum, amelynek Kossuth téri épületét majd a Kúria foglalja el. A múzeum új épületét az év második felében kezdik el építeni az Ötvenhatosok terén, de az épület homlokzati terveit még nem készítette el a Napur Architect építész iroda.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!