szerző:
hvg.hu

Egy fiatal óvodaigazgató nemi szerepekről szóló szavait idézte ironizálva Gyurcsány. Bejegyzését utóbb magyarázattal kellett ellátnia.

"Eddig ellenálltam a nyomásnak, de most már látom, hogy hiábavaló volt. Megtisztelnének, ha értenék az alábbi bejegyzés iróniáját" – egészítette ki Gyurcsány Ferenc vasárnap délutáni bejegyzését.

Sokan ugyanis szó szerint vették, amit egy ismerős házaspár óvodai élményeiről írt. A DK elnöke arról számolt be, hogy a házaspár gyermeke szeptembertől megy óvodába, és az első szülői értekezleten az intézmény fiatal igazgatónője azzal a kéréssel fordult a szülőkhöz,

hogy otthon is tanítsuk a csemetéket a szép családi életre. A tennivalókra. A helyes szerepekre.
Például mindig az apuka kapjon először a közös tálból. Mert ő a család feje.

"Aki keresi a pénzt. Aki adja a biztonságot. És ezt meg kell hálálni. Ezt ki kell fejezni" – idézte fel Gyurcsány Ferenc. "Jó óvoda. Vigyáznak a gyermekeinkre. Megtanítják őket mondókákra. Gyerekversekre. Ez nagyon fontos. És..." – zárta bejegyzését Gyurcsány.

Mint arról beszámoltunk, a múlt héten a DK-elnök kétoldali tüdőgyulladással otthon feküdt, naponta felkereste az orvos.

Azért részt vett az ellenzéki pártok hirdetéseinek alávágó plakáttörvény szavazásán, ahol egy szavazaton múlt, hogy az ellenzék meg tudta akadályozni a törvény kétharmados többséget igénylő passzusainak elfogadását. Áder János köztársasági elnök azóta visszaküldte a parlamentnek a törvényt megfontolásra, ez valójában újabb lehetőséget ad a Fidesznek, hogy az esetlegesen már vakációzó ellenzéki képviselők hiányában keresztülverje a törvényt a Házon. A kormánypárti Magyar Idők hétvégi értesülése szerint pénteken már napirendre is kerül a törvény.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!