szerző:
MTI / hvg.hu

A miniszterelnök-helyettes a kelet-közép-európai országok és Kína egészségügyi minisztereinek szakmai konferenciáján tett izgalmas kijelentést.

Az eseményen Semjén Zsolt biztosította a kínai vendégeket afelől, hogy Magyarország elkötelezett az országukkal folytatott együttműködés ügyében, és motorja kíván lenni a Kína és a kelet-közép-európai térség egészségügyi együttműködésének.

A KDNP-s politikus szerint itt az idő, hogy ne csak pénzügyi és ipari, hanem egészségügyi és egészséggazdasági területen is legyen együttműködés Kína és a térség között.

Aztán úgy vélte – írja az MTI –

a konferencia visszajelzés arról, hogy Magyarország egészségügyi teljesítménye nemzetközi téren is figyelemreméltó, és más országoknak is hasznos példát nyújthat."

Ugyanennek az eseménynek a gálavacsoráján vasárnap este Kövér László fideszes házelnök is a magyar egészségügyet méltatta. Az MTI beszámolója szerint azt mondta, hogy a magyar ellátórendszer képes világszínvonalú teljesítményre, amit az is bizonyít, hogy Magyarországon évről évre nő azok száma, akik életmentő új szervhez jutnak.

Hangsúlyozta továbbá, hogy hasonlóképp kiemelkedő Magyarország teljesítménye az orvosképzésben, a gyógyszergyártásban, a járványügyi ellátásban, vagy a természeti kincsként kezelt gyógyvizeink használatában. 

Mindezek fényében ajánlanánk néhány cikkünket a témáról. Ahogy korábban írtuk, nyugdíjas dolgozókkal tartanák életben az egészségügyet, hogy egy minisztériumi összesítés szerint tízezrek halála lenne elkerülhető, ha idejében jutnának ellátáshoz, hogy a mentők tüntettek a jobb anyagi megbecsültségért és megfelelő munkafeltételekért, hogy botrányos állapotban van számos más intézmény mellett a csepeli tüdőgondozó.Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!