szerző:
hvg.hu

Egy húszéves nő ment el a kábítószerért Brazíliába, éppen hazaért a megbízóival, amikor elkapták őket.

Drogkereskedelemmel gyanúsít a rendőrség egy 38 éves budapesti férfit, és két társát, egy 20 és egy 22 éves nőt.

Valószínűleg a férfi bízta meg a 20 éves budapesti nőt, hogy repüljön Sao Paulóba, ott vegye át a kábítószert, majd azzal menjen Brüsszelbe. A belga fővárosból autóval hozta el a csempészt a megbízó és a 22 éves nő, aki a közvetítő szerepét vállalta korábban.

Vasárnap hozták el autóval Brüsszelből a Brazíliából visszaérkező csempészt, és hétfőre értek Magyarországra.

A Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai hétfő délután egy budapesti benzinkúton csaptak le a társaságra. Egy hátizsákból összesen 943,54 gramm por került elő, amelyről a vegyészszakértő előzetesen megállapította, hogy az kokain, és feketepiaci értéke körülbelül 40 millió forint.

A rendőrök házkutatást tartottak mindhárom embernél, a közvetítő szerepét vállaló nőnél 8 csomagban összesen körülbelül 9 kilogramm kábítószergyanús növényi törmeléket találtak. Ez a szakértő szerint marihuána volt, amelynek feketepiaci értéke körülbelül 18 millió forint.

A nyomozók kezdeményezték mindhárom ember előzetes letartóztatását – közölték szerda hajnalban.

 

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!