szerző:
hvg.hu

Egy húszéves nő ment el a kábítószerért Brazíliába, éppen hazaért a megbízóival, amikor elkapták őket.

Drogkereskedelemmel gyanúsít a rendőrség egy 38 éves budapesti férfit, és két társát, egy 20 és egy 22 éves nőt.

Valószínűleg a férfi bízta meg a 20 éves budapesti nőt, hogy repüljön Sao Paulóba, ott vegye át a kábítószert, majd azzal menjen Brüsszelbe. A belga fővárosból autóval hozta el a csempészt a megbízó és a 22 éves nő, aki a közvetítő szerepét vállalta korábban.

Vasárnap hozták el autóval Brüsszelből a Brazíliából visszaérkező csempészt, és hétfőre értek Magyarországra.

A Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai hétfő délután egy budapesti benzinkúton csaptak le a társaságra. Egy hátizsákból összesen 943,54 gramm por került elő, amelyről a vegyészszakértő előzetesen megállapította, hogy az kokain, és feketepiaci értéke körülbelül 40 millió forint.

A rendőrök házkutatást tartottak mindhárom embernél, a közvetítő szerepét vállaló nőnél 8 csomagban összesen körülbelül 9 kilogramm kábítószergyanús növényi törmeléket találtak. Ez a szakértő szerint marihuána volt, amelynek feketepiaci értéke körülbelül 18 millió forint.

A nyomozók kezdeményezték mindhárom ember előzetes letartóztatását – közölték szerda hajnalban.

 

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!