szerző:
hvg.hu

A megkínzott kutya gazdáját elvileg már eltiltották az állattartástól és pénzbüntetést is kapott.

Mint arról mi is beszámoltunk, Nagycserkeszen egy szrönyű körülmények között, hordóban tartott kutyát, Fülöpöt kellett kimentenie az állatvédőknek, amely azonban nem sokkal később elpusztult.

A főleg fradistákból szerveződött Szurkolók Az Állatkínzás Ellen Facebook-csoport ezért vasárnapra tüntetést szervez a településre Szurkolók - és állatbarátok - az állatkínzás ellen címmel, amelyen Fülöpnek követelnek majd igazságot, és letöltendő börtönt az állatkínzóknak. A tüntetés a Facebook-esemény szerint egy békés felvonulás lesz a településen, majd gyertyákat gyújtanak, és beszédek is lesznek.

A tüntetéshez buszt is szerveznek, amelyről azt írják, a Zöld-Fehér buszhálózat járművén "nagyrészt Fradisták foglalnak majd helyet, de már most az összefogás jegyében újpesti jelentkező is van".

A csoport oldalán azt írják, beszéltek Nagycserkesz polgármesterével, aki ugyan nem örült a demonstrációnak, de engedélyezték azt, viszont szerette volna, ha az állatkínzás helyszínét elkerülnék a tüntetők, akik viszont ragaszkodnak az ottani felvonuláshoz.

A szurkolói csoport hangsúlyozta, hogy bár próbálják a tüntetésüket romák elleni fellépésként feltüntetni, ez nem igaz, "ennek semmi köze sem a romákhoz, sem bármelyik más népcsoporthoz, ez az állatok jogairól és Fülöpről szól! Békés és politikamentes felvonulást szervezünk, így romák is lesznek a tüntetők között, helyiek is, s ahogy ők fogalmaztak, az állatkínzás NEM bőrszín függő, ahogy a fájdalom és a halál sem!" - írták.

A polgármester emellett arról tájékoztatta a szurkolókat, hogy a kutya gazdáját azonnali hatállyal eltiltották az állattartástól, és hat számjegyű pénzbírsággal is sújtották.

A településen egyébként rendkívüli ebösszeírást is tartanak a hasonló esetek elkerülése végett, és a helyi állatorvossal együttműködve elkezdik a kóbor kutyák ügyének megoldását is.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!