szerző:
hvg.hu

Az ELTE-ÁJK Kari Tanácsát megosztotta a javaslat, miszerint magántanári címet kapott volna a legfőbb ügyész, hogy megkapja a professzori címet.

Polt Péter először 1980-ban diplomázott az ELTE jogi karán, később 1985-ben egyetemi adjunktus lett, majd 2006-ban címzetes egyetemi tanár, 2011-ben doktori, vagyis PhD címet szerzett, végül 2012-ben docens lett. A következő lépcső, a professzori cím viszont még hiányzik.

Bár Polt címzetes egyetemi tanár, ez nem jogosítja fel arra, hogy használja a professzori címet. Erre két lehetősége lenne: ha főállásban oktatna (ami legfőbb ügyészi feladatai mellett meglehetősen problémás lenne) vagy ha az egyetem magántanári címet adna neki. A 24.hu cikke szerint nemrég megpróbálkozott az utóbbival.

Az ELTE-ÁJK Kari Tanácsa rendes ülésén határozott Polt közalkalmazotti jogviszonyának megszűnéséről, majd arról szavaztak, hogy egyetemi magántanári címet kapjon.

Ez azonban valószínűleg vitás dolog volt, ugyanis 14-en mellette, 13-an pedig ellene szavaztak, 3 érvénytelen szavazat mellett. Mindegyik más szavazáson egyhangú döntés született. Később a szavazatszámláló bizottság kijelentette, hogy a szavazólap nem felelt meg a formai követelményeknek, úgyhogy erről még a következő ülésen újra tárgyalnak.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!