szerző:
hvg.hu

Feltűnően a kormány retorikájával és irányultságával szembemenő, erős EU-s orientációt kifejező interjút adott Navracsics Tibor EU-s biztos a Heti Válasznak.

Izgalmas interjút adott Navracsics Tibor EU-s oktatási biztos a Heti Válasznak. Szerinte korábban az volt a baj, hogy az Európai Bizottság túl technokrata volt, most pedig azért panaszkodnak sokan, hogy túl politikaivá vált. Úgy látja, kvótaügyben érvényes döntés van, végre kéne hajtani, annál is inkább, mivel Magyarország nem kérte a döntés felfüggesztését a kvótaperben születendő ítéletig. (Orbán Viktor a nemzeti konzultációt lezáró ünnepségen tartott beszédében arról beszélt, akkor sem jön be egy menekült sem Magyarországra, ha elveszítjük a pert – a szerk.) Navracsics kiáll a német és svéd igények mellett a menekültek szétosztását illetően, de nem akar kiszólni a biztosi szerepéből, mert túl feszült ehhez a politikai légkör. "Erős és büszke európai vagyok" definiálja önmagát. Szerinte 2020-tól is lesznek kohéziós források, de szerinte olyan alapon lehet majd hozzájutni, hogy bizonyos országoknak bizonyos prioritássorhoz köti ezeket a pénzeket az EU. Navracsics kiáll a muszlimok integrálása mellett, ami amúgy több kormánypárti politikus számára megoldhatatlan kérdés. Ha pedig lejár a biztosi megbízatása: "ha a polgári Magyarországért dolgozhatom, azt a jövőben is szívesen teszem".

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!