szerző:
hvg.hu

Sajtótájékoztatón bizonygatták a vizes világbajnokság szervezői, hogy az esemény fő helyszíneként szolgáló Duna Aréna akadálymentes, és hogy a jegyeket online is meg lehet vásárolni.

A világ szégyene lenne, ha egy ilyen nagyszabású sporteseménynek otthont adó létesítménybe nem lehetne kerekesszékkel bejutni, tehát azt könnyen el lehet hinni Szekeres Pál miniszteri biztosnak, hogy a Duna Arénában biztonságos parkoló, tágas, akadálymentes terek és mosdók, a látássérülteknek is könnyen használható lift várja a fogyatékkal élő szurkolókat és kísérőiket. 

Az viszont tényleg szégyen, hogy most, nyolc nappal a vb kezdete előtt magyarázzák el: a mozgássérültek számára kialakított helyekre is lehet online jegyet venni.

Mert eddig nem lehetett. Nem online jegyvásárlás az, ahol telefonálni vagy e-mailt írni kell, s úgy érdeklődni a szabad helyekről, aztán a következő munkanapon majd érkezik a tájékoztatás, miközben a normál helyekre néhány kattintással foglalható hely a jegyértékesítő honlapján keresztül.

©

Szerdán a 24.hu azt írta, már korábban megkérdezték a rendezőket, milyen technikai akadálya van a kerekesszékes jegyek online árusításának, de választ 11 napig nem kaptak.

A mostani sajtótájékoztatón egyébként az hangzott el, hogy az érintettek a [email protected] e-mail-címen regisztrálhatnak jegyekért, és a belépőjüket is elektronikusan kapják meg. Vagyis továbbra sem sikerült megoldani az online jegyvásárlást, bármennyire is el akarják ezt hitetni a szervezők a közönséggel.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gifeket, videókat.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!