szerző:
MTI

29 fokig melegedhet a levegő, csendesül a szél is.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése szerint késő délutántól jelentősen csökken a felhőzet, éjszaka már többnyire derült lesz az ég, csupán északon lehet kevés fátyolfelhő. Hétfőn túlnyomóan derült, napos idő lesz, estefelé az északi határ mentén növekedhet meg helyenként kissé a felhőzet, csapadékra nem kell számítani. Vasárnap napközben még az ország középső részének kivételével többfelé megerősödik az északi, északkeleti szél, hétfőn mérsékelt marad a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 8 és 15 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 25 és 29 fok között várható.

Európában egyébként Dél-Spanyolországban vna a legmelegebb, de vasárnapra ott is mérséklődött a hőség, már "csak" 41-42 fok volt szombaton.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!