szerző:
hvg.hu

Rubovszky György helyére nem kell időközi választást kiírni, a KDNP pedig egy fiatal politikust jelölt.

A Kereszténydemokrata Néppárt országos elnöksége a 2017. június 21-én elhunyt dr. Rubovszky György országgyűlési képviselő megüresedett helyére Gaal Gergelyt jelölte – közölte a párt hétfőn.

Rubovszky György országos listáról került a parlamentbe a legutóbbi választásokon, ezért az elhunyt képviselő helyére nem kell új választást kiírni, arra a KDNP jelölhetett új embert.

Mint írják, a 40 éves Gaal Gergely korábban (2013. március 4. 2014. május 5.) már volt országgyűlési képviselő, 2010 óta a KDNP országos szervezője, jelenleg pedig a Szent László-év tanácsadó testületének elnöke.

A politikus pályája az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetségben (IKSZ) indult, majd 2004-ben belépett a Fideszbe, 2006-ban pedig a KDNP-be. 2013-ban szintén valaki helyett került be a parlamentbe: akkor Salamon László helyét vette át, akit alkotmánybíróvá választottak.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!