szerző:
hvg.hu

Az elmúlt kilenc évben még fordítva volt, de most már több a kivándorló Budapestről, viszont a vidéket többen választották 2016-ban, mint korábban.

A KSH adatai szerint megfordultak a belföldi vándorlási trendek Magyarországon: az elmúlt kilenc évvel ellentétben tavaly többen költöztek el Budapestről, mint oda, az elmúlt öt év tendenciáit pedig az rúgta fel, hogy a vidéki városokba és községekbe pedig többen költöznek, mint ahányan elvándorolnak onnan.

Az Inforádióban elhangzott információk szerint a legnagyobb sztárváros Szigetszentmiklós, oda ezer fővel többen költöztek, mint amennyien eljöttek onnan. Érd, Szombathely és Sopron is közkedvelt volt a költözők számára, de egyértelmű a budapesti agglomeráció népszerűsége is: Dunakeszi, Veresegyház és Budaörs is sok új lakót köszönthetett 2016-ban.

Az elköltözés aránya a nagyobb városok közül Debrecenben, Szegeden és Dunaújvárosban volt a legnagyobb. Területileg az figyelhető meg, hogy az északi és az alföldi régióból a központi és a nyugati régiókba költöznek a magyarok.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!