szerző:
hvg.hu

Úgy tűnik, a látogatók a Füvészkert értékeinek legnagyobb ellenségei.

Szomorú bejegyzést tett közzé az ELTE Füvészkert főkertésze a Facebookon, amelyeket még szomorúbb képekkel illusztrált.

Kiszel Péter azt írta, hogy egy, a televízióban levetített ismeretterjesztő műsor hatására az elmúlt napokban a szokottnál is többen látogatták meg a Viktória-házat, ahol a kert egyik büszkeségét, a csodaszép amazonasi tündérrózsát lehet megcsodálni.

Csalódniuk kell azonban azoknak, akik mostanában szeretnék megnézni a növényt: "Sajnos azonban az üvegházat zárva kell tartanunk, mert számos látogató a levél valódiságában kételkedve ujjával átszaggatta azt. Mivel a Viktória leveleinek károsítása a növény egészségét is veszélyezteti, kénytelenek voltunk a bezárás mellett dönteni, amíg az új levelek meg nem erősödnek."

A főkertész egy másik rossz hírt is közölt: idén már a gyerekek kedvenc programját, a levélpróbát sem tudják megtartani, mivel a növény nagyméretű leveleket a nappalok rövidülése miatt már nem hoz. A levélpróbák alkalmával néhány gyerek kipróbálhatja, milyen a tündérrózsa hatalmas, tányérszerű, a vízen szétterülő levelén ücsörögni.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!