szerző:
hvg.hu

A vád szerint a férfi együtt aludt a kislányokkal, tapogatta és szájon csókolta őket.

Kettőtől nyolc évig terjedő börtönnel büntethetik azt a tanár, aki kislányokat molesztált nyári táborokban, ha a bíróság bűnösnek találja őt.

A bama.hu az ügyészségre hivatkozva azt írja, hogy a pedagógus végzettségű férfi éveken keresztül szervezett művészeti táborokat Baranya és Tolna megyében 7 és 14 év közötti gyermekeknek.

A 2014-es, majd a 2015-ös táborban ismerkedett meg egy 11, illetve egy 12 éves kislánnyal. Velük rendszeresen többet foglalkozott a többi táborozóhoz képest. Rendszeresen aludt egy sátorban a kiskorú táborozókkal. Amikor a többiek elaludtak, a férfi a kiválasztott lányok mellé feküdt, simogatta őket, benyúlt a ruhájuk alá, és a kislányok hasát, melleit tapogatta. Többször előfordult, hogy a lányokat szájon is csókolta.

A hivatalos megfogalmazás szerint a tanárt a felügyelete alatt álló személy sérelmére elkövetett szexuális visszaéléssel vádolják.

A Szabad Pécs nem hivatalos, de tudomása szerint megbízható forrásból úgy értesült: a Tolna megyei Váralján, majd 2014-től a baranyai Óbányán szervezték azokat a művészeti táborokat, ahol az állítólagos gyerekmolesztálás megtörtént.