szerző:
hvg.hu

Tombol a hőség, a következő pár nap sem hoz igazi változást.

Az ország 8 megyéjére és a fővárosra a legmagasabb, harmadfokú, 11 megyére pedig másodfokú riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat a hőség miatt. Ez azt jelenti, hogy a napi átlaghőmérséklet meghaladja a 29, illetve a 27 fokot.

©

Az előrejelzés szerint napos, száraz idő lesz, majd kora estétől az északi és nyugati határvidéken felhősebb tájak is lehetnek, és ott egy-egy zápor, esetleg zivatar nem zárható ki, ott a szél is megerősödhet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 34 és 39 között várható. Késő estére 23 és 31 fok közé hűl le a levegő.

Pénteken ragyogó napsütés várható, 35-40 fokkal, éjszakára 18-25 fokig hűl le a levegő. Szombaton és vasárnap 39-40 fok körüli lesz a maximum-hőmérséklet, de aznap már megérkezik az esős, viharos időjárás, ami az előrejelzések szerint szerdáig marad. 2-3 fokkal hűvösebb lesz.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!