szerző:
hvg.hu

Elektromos biciklikkel töltik fel a rendszert a portugál fővárosban.

A Budapesti Mol-Bubi közbringarendszer köztudottan azért nem nyúlik fel a budai hegyekbe, mert logisztikailag elég nehéz lenne megoldani, hogy a döntő többség csak lefelé gurulna a biciklikkel, felfelé pedig alig mennének.

A helyzet elég hasonló Lisszabonban is, ahol a város jelentős része dimbes-dombos, a portugálok azonban nem alkudtak meg, már tesztelik a rendszerüket.

A megoldás egyébként pofonegyszerű, ahogy a The Guardian is bemutatja, az 1410 kerékpár közül 940 elektromos rásegítő hajtással lesz felszerelve. A lap megemlíti, hogy Madridban és San Franciscóban is ugyanezzel a módszerrel oldották meg a helyzetet.

Portugália egyébként a statisztikák szerint nagyon le van maradva a biciklihasználatban, az autóforgalom pedig óriási dugókhoz vezet Lisszabonban.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!