szerző:
hvg.hu

Ma is kiállt a forgalomból egy felújított orosz metró, mert nem tudta becsukni az ajtaját – ismét idegen eredetű tárgyat találtak az ajtó alatti sínben. Egyre rejtélyesebb az új metrók ajtóügye, a BKV nyomozza, hogy mi, vagy ki állhat az ajtócsukódást akadályozó tárgyak mögött. Tarlós korábban azt mondta, ez már az ördögi erők játéka lehet.

"Sajnos egy panda megint kiszállított ajtóhiba miatt (...)” írta a Facebookon a Metróért Egyesület hétfő délután 4 órakor. Ez után felhívtuk Bolla Tibort, a BKV vezérigazgatóját és megkérdeztük, hogy alá tudja-e támasztani az esetet. A vezérigazgató elismerte, hogy valóban kiállítottak egy új metrót a forgalomból, mert nem záródott az ajtaja.

Bolla Tibor azonban hangsúlyozta, hogy ugyanazzal a metróval volt gond, mint múlt hét csütörtökön, amikor ajtóhiba miatt ugyancsak kiállítottak egy szerelvényt. Egyébként múlt szerdán is kiállt a forgalomból ajtóhiba miatt egy új orosz metró.

A BKV vezérigazgatója hozzátette, hogy – akárcsak az ominózus fakockás esetben – az ajtó most sem meghibásodott, hanem elakadt egy szerkezetben, egy oda nem illő tárgyban, ami nem tudni, hogy direkt, vagy véletlenül került oda. Azonban ez esetben egy metróüzemből származó tárgyról van szó, tehát akár egy szerelő tehette oda, ezt majd a rendőrségi vizsgálat kideríti – mondta Bolla.

A vezérigazgató kérdésünkre megerősítette, hogy a fakocka ügyében is folyik a nyomozás, ismeretlen tettes ellen. Egyre izgalmasabb fordulatokat vesz a 3-as metró ajtajának ügye, Tarlós István korábbi sajtótájékoztatóján már „az ördögi erők játékának” nevezte azt, ami a 3-as metróval történik.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!