szerző:
hvg.hu

Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester lánya, Homlok-Mészáros Ágnes és férje hajókázott Horvátországban a tavaly hírhedtté vált fehér Artemy luxusjachttal - jelentette a magyarnarancs.hu.

Mészáros Lőrinc lánya és férje, Homlok Zsolt is használja a rejtélyes Artemy luxusjachtot, amellyel most Cres szigeténél tűntek fel a család tagjai - közölte a magyarnarancs.hu, amely több felvételt is közölt az utazásról.

A hajó az elmúlt két hétben többször is kikötött a szigetnél. Az első alkalommal csak Homlok-Mészáros Ágnest látták a lap forrásai a hajóról leszállni és több ismeretlen vendéget, de egy néhány nappal későbbi kikötéskor ott volt az újdonsült férj, Homlok Zsolt is, aki korábban a Swietelsky Vasúttechnika Kft. ügyvezető igazgatójaként dolgozott.

Az első megérkezésük során a kikötőben Mészárosék letakarták az Artemy nevét, vélhetően azért, hogy ne vegyék észre olyan magyarok, akiknek ismerős lehet a hajónév. A második alkalommal már nem voltak ennyire elővigyázatosak - tette hozzá a beszámoló. Az Artemy útját a portál most nem tudta lekövetni a vesselfinder.com adatai alapján, mert Mészárosék minden bizonnyal kikapcsolták a műholdas azonosítót.

A család szolgálatában álló Artemy több mint 35 méter hosszú, a fedélzeten 12 vendég és egy maximum 6 fős legénység fér el. A hajó középső szintjén egy 12 személyes étkező található és az ott elhelyezett 5 kabin mindegyikének külön fürdőszobája van. A középső szinten pedig még fitneszterem, a felső napozószinten egy másik étkező és egy jakuzzi is van.

Azt még mindig nem lehet tudni, hogy az idén is máltai zászló alatt hajózó Artemyt miként használhatja Mészáros Lőrinc és családja, hiszen papíron a tulajdonos egy L&L Charter Ltd. nevű máltai bejegyzésű cég, amely elvileg bérbe is adhatja a luxusjachtot, de a máltai regisztráció szerint az Artemyt pleasure yachtként vették nyilvántartásba, az ilyen magánhajókat pedig kizárólag a tulajdonosok és/vagy vendégeik használhatják.

A magyarnarancs.hu tavaly bukkant a luxusjacht nyomára, amellyel akkor maga Mészáros Lőrinc hajókázott. A portál erről több felvételt is közölt akkor.