szerző:
hvg.hu

Összesen 230 milliót lehet költeni a filmre, és lehet, hogy a forgatást nem a győztes cégek végzik, mivel már jelezték: alvállalkozót vonnak be a munkába.

Filmet gyártanak a vizes világbajnokságról, amelyre négy nappal a sportesemény vége előtt írtak ki közbeszerzést, és a Nemzeti Kommunikációs Hivatalon keresztül gyorsan le is zavartak. A befutó a Kuna Tibor cégeit, a Trinity International Communications Kft.-t és a Young and Partners Kft.-t is magába foglaló konzorcium lett – írja a szerdai Magyar Nemzet.

A filmhez összesen 230 millió forintos keret áll rendelkezésre, de komoly esély van rá, hogy magát a forgatást nem a győztes cégek végzik majd, mivel már jelezték: alvállalkozót is igénybe vesznek.

A kormánytagokkal jó kapcsolatot ápoló Kuna Tibor egyértelműen a budapesti vizes világbajnokság egyik legnagyobb nyertese. Az üzletembernek mind a két ügynöksége kapott már jelentősebb megbízásokat a világbajnokságot szervező Bp2017 Kft.-től.

A Young and Partners a kéthetes sportesemény kommunikációjához kapcsolódó rendezvényszervezési feladatokat látta el nettó kétmilliárdért, míg a Trinity minden egyéb kommunikációs feladatot. Ez utóbbira hárommilliárd forintos keretet különítettek el úgy, hogy a kampány itthon is csak április végén indult be, külföldön pedig igencsak visszafogottnak tűnt – olvasható a cikkben.

A lap korábbi összesítése szerint a vb-hez kapcsolódó, eredményesen zárt, nagyjából 106 milliárdnyi közbeszerzés durván 70 százaléka vándorolt egy jól körülhatárolható üzleti körhöz, amelynek tagjai kifejezetten jó kapcsolatot ápolnak miniszterekkel vagy akár a kormányfővel.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!