szerző:
hvg.hu

Megvannak a milliárdok a villákban és kastélyokban, de az ügyészség nem nyomozott.

Csaknem másfél milliárd adótartozást, valamint majdnem ugyanennyi bírságot kellene befizetnie Volkova Ekaterina Jurjevnának, aki az Emfesz gázkereskedőcég egykori tulajdonosának, Góczi Istvánnak a felesége. Jurjevna egy másik cégénél, az Inter-Tram Kft.-nél 800 milliós adócsalás miatt kezdett vizsgálatot az adóhatóság.

Az ügyben Hadházy Ákos, az LMP társelnöke intézett kérdést Polt Péter legfőbb ügyészhez. Hadházy arra volt kíváncsi, folyik-e nyomozás Jurjevna vagy bármely cége ügyében, illetve ki tett feljelentést.

Polt válaszában közli, hogy "Volkova Ekaterina Jurjevna ellen büntetőeljárás nem indult". Az Inter-Tram repceolaj-beszerzései miatt volt ugyan eljárás, de ebben Jurjevna nem volt terhelt. Az ügy folyamatban van, legutóbb idén májusban volt tárgyalás.

Jurjevnáról a 24.hu írta meg, hogy többmilliárdos köztartozása mellett szintén milliárdos értékű villában él, amelyet szingapúri és egyéb offshore cégek adnak-vesznek egymás között. A család egyebek mellett egy lovaskastélyt is építtetett Mátészalka mellett, ez szintén offshore tulajdonban van papíron.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!