Seres László
Seres László

A strandoló magyar ember nem diszkriminál: egyformán zavarja a pihenésben szír menekült és magyar fogyatékos. Vélemény.

"look at the hill there is a castel

it was the old king's residency

we have no more kings

because Hungary is a parlemental democracy"

(Emil.Rulez!: Hello Tourist)

 

„Ahogy az információ a tudomásomra jutott, annak ellenőrzését megkezdtem, a szükséges intézkedéseket megtettem. Az ügyben a község lakosságának érdekeit fogom szolgálni” – jelentette ki a helyzet megkívánta határozottsággal, BM-es nyelvezettel a község polgármestere, Horváth Ildikó. Nevezett információ ugyanis mélyen megdöbbentette Zalavár lakosait, sőt, egyenesen riadalom ütötte fel a fejét a községben.

Hogy mi a riadalom oka? Észak-Korea a legújabb interkontinentális ballisztikus rakétáival preventív csapást mérne a helyi kultúrházra? A Roszatom közvetlenül Zalavár alá építené Paks II. radioaktívhulladék-tárolóját? Simicska Lajost látták bevásárolni a helyi Coopban? Egyik sem: a Migration Aid nevű szervezet bejelentette, hogy Keszthely közelébe, Zalavárra visz üdülni néhány szír és afgán menekült családot. Tehát nem illegális beszivárgókat, hanem hivatalos menekült-, ill. oltalmazotti státust elnyert embereket. Összesen 321 ilyen volt az országban, de 80 százalékuk már tovább is állt, megköszönve a hagyományos magyar vendégszeretetet.

Az ilyenek látványa zavaró ma a magyar strandokon. Itt kell lenned, hogy elhidd.

„Az augusztus 5-6-i hétvégére balatoni fürdőzéssel egybekötött területrendezős/háztakarítós napokat szervezünk a területre” - írta a szervezet a Facebookon, és akkor most már értjük végre a pánik okát. Ezek nemcsak fürdeni fognak a tóban, de Soros parancsára, Trianont alapul véve előbb szépen átrendezik az ország határait, majd napok alatt „takarítást”, etnikai tisztogatást hajtanak végre a Kis-Balaton szűkebb agglomerációjában. Aztán a Migration Aid cáfolta a zalavári helyszínt, de a környékbeli riadalom maradt.

Véletlen? Aligha. A környék polgármesterei leginkább a számukra előfizetett sajtóból tájékozódnak, márpedig ha az a lap azt írja, hogy

Bevándorlókat költöztetne Keszthelyre a Migration Aid (Magyar Idők),

akkor csak logikus, hogy az ártalmatlan balatoni nyaralás a sorosi betelepítés első fázisa. A Soros-terv úgy néz ki, hogy előbb minden nőre rákényszerítik a burkinit, utána államosítják az oktatást, mindenhová a saját haverjaikat rakják, lenyúlják a magánnyugdíj… upsz. Mindenesetre jönnek, látnak és zavarnak. Ha Magyarországra jössz, tartsd tiszteletben a strandjainkat!

Ha a polgármesterek nem sejtenék, hogy helyi választóikat roppantul zavarja a migráns származású emberek balatoni strandolása, akkor talán nem vetemednének olyasmire, ami miatt mi szégyenkezünk helyettük.

Ruzsics Ferenc, Keszthely első embere, egyben az Emberek Napozásáért Felelős kormánybiztos, „minden törvényes eszközzel megpróbálná megakadályozni” az ilyenek nyaraltatását, de nemcsak a saját városában, hanem ha tehetné, mindenhol. Manninger Jenő, a térség képviselője elismeri, hogy egy napozás még nem letelepedés, de „olyan szempontból veszélyes ez a szervezet, hogy mondhatjuk, hogy a tevékenysége része a Soros-tervnek.” Még szerencse, hogy „a hatóságok is vizsgálják annak jogi lehetőségeit, hogy lehetőleg elkerülhetőek legyenek az ilyenfajta táboroztatások.”

Az ilyenfajta táboroztatások azért kerülendők lehetőleg, mert zavarja az amúgy zavartalan, etnikailag homogén össz- és tóképet. Én legutóbb pár hete, Füreden láttam a vízben burkinis nőt a gyerekeivel, az égvilágon senkit nem zavart, meg se nézték. Mondjuk ha tízes sorokban, ék alakban felfejlődve jönnének a tóba, és minaretet építenének a bója mellé, én is aggódnék (a franciák pl. hol a burkinit tiltják, hol a tiltást, mindkettő mellett vannak liberális-demokrata érvek), de ilyesmi egyelőre nem fenyeget. Az viszont igen, hogy egyesek hatósági engedélyhez kötnék külföldi állampolgárok nyaraltatását.

Nézzük most akkor, mi nem zavarja a strandoló magyar embert.

Nem zavarja, hogy Mészáros Lőrinc áron alul jutott újabb gigakempinghez Akaliban. Nem zavarja, hogy ugyanennek a Mészáros Lőrincnek immár a családja is szabadon használhat egy rejtélyes luxusjachtot. Nem zavarja, hogy a keresztény Semjén Zsolt most befogadná az iráni rezsim keresztény üldözöttjeit (figyelem! ezek is szoktak nyaralni!), miközben éppen ő volt az, aki áprilisban nukleáris együttműködési megállapodást között ugyanezzel az iráni rezsimmel. Nem zavarja az a sok, különös módon idekerült (moszkvai vízumgyár, letelepedési kötvény) devizakülföldi, akiket senki nem csekkolt nemzetbiztonságilag, akiket alkalmasint az FBI és az Interpol is köröz, és akik bármikor vehetnek ingatlant a miniszterelnök közvetlen szomszédságában.

A strandoló magyar ember nem feltétlenül hétköznapi fasiszta, de nem is diszkriminál: egyformán zavarja a pihenésben szír menekült és magyar fogyatékos, sőt, ez utóbbi kategória lehetőleg ne csak a strandon legyen láthatatlan, de ne is az ő falujában tömörüljön otthonokba.

Emberek, sőt, politikusok, akik elhiszik, hogy menekült családok karitatív nyaraltatása egyenlő a szervezett betelepítésükkel - ha az állampárt egy ilyen választói réteget kívánt magának létrehozni a 2018-as siker reményében, akkor az elég sokat elmond rólunk. Az állampárt profin gerjeszti azt, amit gerjeszteni akar, hatalmas nemzeti ügyet kreál pár ezer befogadandó menekültből, 321 menekültstátust kapott szírből meg afgánból, egy amerikai magyar milliárdos magánpénzéből és magánvéleményéből, miközben a lakosságot igyekszik érzésteleníteni az iránt, hogy lerohasztja, szétlopja és kiüresíti az országot.

Azt, ami itt nem is olyan régen még valóban "parlemental democracy" volt.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!