Windisch Judit
Windisch Judit

Az LMP elnökségi tagja kész mindenkitől személyesen bocsánatot kérni, aki a viselkedését vagy kommunikációját "nemkívánatosnak vagy zavarosnak találta". Momentumosok elmondása szerint Ungár Péter többeket zaklatott a fesztiválon.

Egy Facebook-posztban kért elnézést Ungár Péter azért, ahogy viselkedett a Momentum júliusi fesztiválján. Ungár először az Azonnali.hu-n beszélt a történtekről, ahol még csak annyit mondott, részegen balhézott egy biztonsági őrrel, de nem emlékszik arra, mi történt, mindenesetre kidobták a fesztiválról. Pár órával később azonban kiderült, nem csak ennyi történt. Momentumosok beszámolója szerint az LMP elnökségi tagja a fesztiválon egy nőt és egy férfit is zaklatott – utóbbinak a sátrába mászott be többször is.

Ungárt ön- és közveszélyes állapota miatt még éjjel távozásra szólították fel, azonban miután nem volt olyan állapotban, megengedték, hogy a fesztivál területén lévő szállásán aludjon. A párt elnöksége reggel értesült a zaklatásról is, akkor már azonnali távozásra szólították fel Ungárt, majd örökre kitiltották minden rendezvényükről. Erről levélben tájékoztatták a politikust, amelyben részletesen leírták, a zaklatás miatt történt mindez. Kérdés, hogy a levelet olvasta-e Ungár, mielőtt az Azonnali.hu-nak arról beszélt, nem tudja pontosan, miért dobták ki a buliból, volt már máskor is részeg és abból nem volt probléma. Momentumosok elmondása szerint a helyszínen is szembesítették Ungárt tettével, azonban nem emlékezett semmire, és nagyon csodálkozott.

Ungár a teljes történet megjelenése után nem akart nyilatkozni, de este kitett egy közleményt a politikusi Facebook-oldalára. Azt írja:

"sajnálom a rendezvényen történteket, és kész vagyok mindenkitől személyesen bocsánatot kérni, aki a viselkedésemet vagy a kommunikációmat nemkívánatosnak vagy zavarónak találta".

Elfogadja, hogy kitiltották a momentumos rendezvényekről, de bízik benne, hogy személyesen tudják tisztázni a dolgokat. A fesztiválon magánemberként vett részt, hivatalos célja nem volt az ottlétének. Pártjában etikai vizsgálatot kezdeményezett maga ellen.

 

Az LMP szintén a Facebookon azt közölte, ha indokolt, megteszik a szükséges lépéseket. Közben az események interpretálása miatt is kitört a kommentháború, a Momentum elnökségi tagja elég keményen kiosztott mindenkit, aki bagatellizálni próbálja a történteket.