Windisch Judit
Windisch Judit

Az LMP elnökségi tagja kész mindenkitől személyesen bocsánatot kérni, aki a viselkedését vagy kommunikációját "nemkívánatosnak vagy zavarosnak találta". Momentumosok elmondása szerint Ungár Péter többeket zaklatott a fesztiválon.

Egy Facebook-posztban kért elnézést Ungár Péter azért, ahogy viselkedett a Momentum júliusi fesztiválján. Ungár először az Azonnali.hu-n beszélt a történtekről, ahol még csak annyit mondott, részegen balhézott egy biztonsági őrrel, de nem emlékszik arra, mi történt, mindenesetre kidobták a fesztiválról. Pár órával később azonban kiderült, nem csak ennyi történt. Momentumosok beszámolója szerint az LMP elnökségi tagja a fesztiválon egy nőt és egy férfit is zaklatott – utóbbinak a sátrába mászott be többször is.

Ungárt ön- és közveszélyes állapota miatt még éjjel távozásra szólították fel, azonban miután nem volt olyan állapotban, megengedték, hogy a fesztivál területén lévő szállásán aludjon. A párt elnöksége reggel értesült a zaklatásról is, akkor már azonnali távozásra szólították fel Ungárt, majd örökre kitiltották minden rendezvényükről. Erről levélben tájékoztatták a politikust, amelyben részletesen leírták, a zaklatás miatt történt mindez. Kérdés, hogy a levelet olvasta-e Ungár, mielőtt az Azonnali.hu-nak arról beszélt, nem tudja pontosan, miért dobták ki a buliból, volt már máskor is részeg és abból nem volt probléma. Momentumosok elmondása szerint a helyszínen is szembesítették Ungárt tettével, azonban nem emlékezett semmire, és nagyon csodálkozott.

Ungár a teljes történet megjelenése után nem akart nyilatkozni, de este kitett egy közleményt a politikusi Facebook-oldalára. Azt írja:

"sajnálom a rendezvényen történteket, és kész vagyok mindenkitől személyesen bocsánatot kérni, aki a viselkedésemet vagy a kommunikációmat nemkívánatosnak vagy zavarónak találta".

Elfogadja, hogy kitiltották a momentumos rendezvényekről, de bízik benne, hogy személyesen tudják tisztázni a dolgokat. A fesztiválon magánemberként vett részt, hivatalos célja nem volt az ottlétének. Pártjában etikai vizsgálatot kezdeményezett maga ellen.

 

Az LMP szintén a Facebookon azt közölte, ha indokolt, megteszik a szükséges lépéseket. Közben az események interpretálása miatt is kitört a kommentháború, a Momentum elnökségi tagja elég keményen kiosztott mindenkit, aki bagatellizálni próbálja a történteket.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!