szerző:
hvg.hu

Ha a férfinak jövő januárig sikerült volna észrevétlennek maradnia a hatóságok előtt, lehet, hogy megússza.

Csaknem tizenkét év bujkálás után fogtak el egy sikkasztás miatt körözött magyar férfit Bulgáriában – közölte a rendőrség pénteken.

A 49 éves férfi ellen 2005 szeptemberében adott ki a bíróság nemzetközi és európai elfogatóparancsot sikkasztás gyanúja miatt. A körözés érvényessége 2018 januárjában járt volna le – írták.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda az ENFAST (Célkörözési Egységek Európai Hálózata) nevű nemzetközi rendőri együttműködés segítségével bukkant a férfira Bulgáriában.

A bolgár rendőrök csütörtökön a tengerpart közelében lévő rejtekhelyén igazoltatták a férfit, aki először más nevére kiállított igazolványt mutatott fel, de végül lebukott és őrizetbe vették.

Kiadatásáról később döntenek.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!