szerző:
hvg.hu

A helyiek szerint elviselhetetlen hangja van a villamosoknak a fővárosban a Fehérvári út egy szakaszán.

Megdöbbentek a lakók az RTL Híradónak küldött BKV-válaszon a csikorgó újbudai villamosokkal kapcsolatban. Állítják: már hónapokkal ezelőtt megígérték nekik azt, amit új intézkedésként közölt a cég a hírműsorral – hangzott el a pénteki adásban.

A héten ugyanúgy csikorogtak a villamosok kerekei a Fehérvári úton felújított pályaszakaszon, mint múlt héten, ezt friss videóval is lehet bizonyítani. Az RTL Híradó korábban beszámolt már arról, hogy a lakók képtelenek pihenni a zaj miatt.

Egyikük, Szabó András elmondta: zárt ablak mellett is képtelenség pihenni, ő maga többször tett már bejelentést a BKV-nál. A múlt szombati tudósításra úgy reagált: az ott megígért heti ötszöri kenést neki már egy korábbi, másfél évvel ezelőtti levélben megígérték.

Egy másik panaszára, idén tavasszal pedig azt ígérték meg, hogy 2017 második felében beépítik az automata sínkenő berendezést, de az RTL Klubnak már 2018-as megvalósítást mondtak a közlekedési vállalattól múlt héten.

Megkérdezték, mi a csúszás oka. Azt válaszolták írásban a BKV-tól, hogy év közben is változhat, mennyit költhetnek, ezért részben a pénzügyi keretek csökkenése miatt a sínkenőket csak jövőre telepíthetik.

A csúszás miatt vállalták, hogy többször kenik kézzel a síneket, de elismerték: ez a módszer kevésbé hatékony, főleg kánikulában. Ígérik: mindent megtesznek, hogy mielőbb megoldódjon a helyzet.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!