szerző:
hvg.hu

A középső országrészbe péntek éjfél után érkezhet meg a zivatarzóna.

A Dunántúlon több járásra másodfokú riasztást adott ki a meteorológiai szolgálat a heves zivatarok miatt péntek este.

Baranya, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna és Veszprém megye területén lehet éjjel olyan heves zivatarokra számítani, amelyeket viharos szél, jégeső, intenzív eső kísérhet.

©

A tájékoztatás szerint az éjszaka első feléig a Dunántúl középső és keleti harmadán, éjfél után és hajnalban a középső országrészben valamint az Északi-középhegység vidékén várható többfelé zivatar.

Szombaton napközben nem várható újabb zivatar, csak este, késő este és akkor már a Tiszántúlon. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24, 29 fok között várható, de az északnyugati határvidéken ennél pár fokkal hűvösebb, a Nyírségben és a keleti határvidéken 30, 33 fok is lehet - derül ki az előrejelzésből.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!