szerző:
hvg.hu

Két baleset is történt nyolc óra után az M7-es autópályán.

Három autó ütközött össze szombat reggel a balatonaligai kihajtó közelében – olvasható a Police.hu-n. 8 óra 5 perc körül az M7-es autópálya Nagykanizsa felé vezető oldalán, a 90. kilométerszelvényben – eddig tisztázatlan körülmények között – történt a baleset. Személyi sérülés nem történt.

A balesettel érintett útszakaszon a baleseti helyszínelés és a műszaki mentés idejére a rendőrök a belső forgalmi sávot lezárták, a járművek a külső és a leálló sávban haladhatnak, emiatt torlódásra kell számítani – közölte a rendőrség.

Nem ez az egyetlen baleset a Balatonnál. Lepsény térségében két személygépkocsi ütközött össze a Balaton felé vezető oldalon negyed kilenc után. Az ok nem tartott megfelelő követési távolságot az egyik jármű vezetője a már meglévő torlódásban. Személyi sérülés ebben a balesetben sem történt. A műszaki mentés miatt azonban négy kilométer hosszú torlódás alakult ki.

Hajnalban Balatonlellénél is történt egy baleset, a sztráda Budapest felé vezető oldalán egy teherautó a szalagkorlátnak ütközött. A vezető megsérült.