szerző:
hvg.hu

A párt szerint nem garázdaság, hanem véleménynyilvánítás volt az akció.

Az Együtt politikusai garázdaságot követtek el, amikor Gulyás Mártonék fogva tartása miatt tiltakozásképpen tojással dobálták meg a Gyorskocsi utcai rendőrséget – erről szóló bírósági végzést kapott az Együtt. Berkecz Balázs, az Együtt alelnöke blogbejegyzésében emlékeztet: április 12-én, az Együtt több tagja Gulyás Márton fogvatartása ellen tiltakozva tojással dobálta meg a Gyorskocsi utcai fogda vaskapuját. Hozzátette: „markáns politikai véleményünket fejeztük ki egy látványos, előre bejelentett akcióban”.

Az előre bejelentett tojásdobálás a Gulyást és Vargát is őrző Gyorskocsi utcai fogda vaskapuját érte, a rendőrök adataik felírása után elengedték a politikusokat, ellentétben Gulyás Mártonnal és Varga Gergővel, akiket közel három napig tartották őrizetben.

Berkecz szerint nyilvánvaló, hogy a rendőrségen keresztül a hatalom meg akarja félemlíteni a civileket, a Fidesz kormánya pedig nem akarja meghallani az ellenvéleményeket. Úgy véli, sem Gulyás Mártonék esetében nem valósult meg a garázdaság vétsége azzal, hogy egy festékes palackkal összekent egy épületet, sem az Együtt tagjainak akciójánál. „Mi az Együttben viszont kiállunk a saját jogaink mellett, és rendes bírósági tárgyaláson fogjuk bebizonyítani, hogy nem követtünk el szabálysértést, nem vagyunk garázdák, hanem a szabad véleménynyilvánítás alkotmányos jogával éltünk” - fogalmaz a politikus, aki pártja és a civilek augusztus 20-i tüntetésén való részvételre szólít fel.

 

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!