szerző:
hvg.hu

Többféle baktérium is megfertőzte a Burgaszban autóbalesetet szenvedett lányt a kórházban.

Lázasan, tüdőgyulladással hozták haza a burgaszi kórházból Burkus Vanesszát. Ő az a 19 éves lány, aki négy hete szenvedett autóbalesetet Bulgáriában. Az ütközéskor eltört két csigolyája és agyi ödéma alakult ki. Azóta kómában van. Eddig  Burgaszban kezelték, csütörtökön hozták haza a szülők határozott kérésére. Vanesszát jelenleg a szegedi klinika intenzív osztályán ápolják. Kezelőorvosai szerint a lány szervezetét többféle baktérium is mmegfertőzte, mire hazakerült. Itthon elkezdték az ébresztését, de egyelőre semmire nem reagál.

Az orvosok bíznak abban, hogy nem lesz szükség koponya-, illetve gerincműtétre. Ezeket a beavatkozásokat egyébként csak a fertőzés és a láz megszűnése után hajthatják végre.

A szülők megnyugodtak: végre jó kezekben tudhatják a lányukat. Családja már korábban haza akarta hozni, de a kórház sokáig nem adta ki a szükséges papírokat és nehézkesen kommunikált a családdal.

Molnár Zsolt, a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Intézetének tanszékvezetője az MTI-nek korábban elmondta, a hazaszállítás során nem merült fel semmilyen probléma. A lány felépülésére vonatkozó kérdésre úgy válaszolt: az nem biztató, hogy a beteg nagyon komoly tudatzavarral került kórházba, és azóta sem tisztult ki a tudata.