szerző:
MTI

Kezdődik az a felújítás, ahol pár év múlva mindent szétvernek a fonódó villamospálya miatt, amely most nem épül meg

Felújítás miatt hétfőtől forgalomkorlátozások lesznek a Műegyetem rakparton és a Petőfi híd budai oldalán. Ez az a felújítás, amelyről kiderítettük, hogy nincs benne a hamarosan épülő új Budapart negyedbe vezető fonódó villamospálya létesítése, így pár év múlva a most elkészülő utat totálisan szét kell majd verni.

A Főpolgármesteri Hivatal közleménye szerint lezárják a Petőfi híd budai oldalán az északi fel- és lehajtót, emellett irányonként csak egy-egy sávon haladhat a forgalom a Műegyetem rakpart Bertalan Lajos utca és Petőfi híd közötti szakaszán. A Budai alsó rakpartra vezető lehajtót is lezárják.

A 153-as busz már csütörtök óta terelve közlekedik, nem érinti Egyetemváros - A38 hajóállomás, Petőfi híd, budai hídfő, Budafoki út/Szerémi sor megállót. A forgalomkorlátozásokra azért van szükség, mert - fővárosi önkormányzati forrásból - felújítják a Műegyetem rakpart Bertalan Lajos utca és a Petőfi híd déli lehajtója közötti szakaszát, valamint a híd budai oldali fel- és lehajtóit.

A felújítási munkálatok várhatóan december 10-ig tartanak.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!