szerző:
hvg.hu

Pályázat még nincs 2023-ra, de a magyar szövetség a hírek szerint már tapogatózik.

A Magyar Atlétikai Szövetség tárgyalásokat kezdeményezett a Nemzetközi Atlétikai Szövetséggel (IAAF), hogy 2023-ban Budapest rendezhesse az atlétikai világbajnokságot – erősítette meg a magyar szövetség vezetője, Gyulai Márton a közmédiának.

A pályázatot még nem írták, a nemzetközi szövetség ősszel hozza nyilvánosságra a rendezés feltételeit. Arról, hogy Budapest pályázni készül, korábban nemzetközi sportlapok írtak, valamint Fürjes Balázs kormánybiztos is említette.

Atlétikai világverseny legutóbb 1998-ban volt Magyarországon, Európa-bajnokságot rendeztünk az akkor még meglévő Népstadionban. Ezt az arénát azóta elbontották, újraépítik, több mint 190 milliárd forintért, de a hírek szerint már csak focinak lesz ott hely, atlétikának nem.

A kormány a 2024-es olimpiai tervek lefújása után jelentette be, hogy más létesítméányek mellett a Csepelre megálmodott atlétikai stadiont is megépítik. Ennek a tervpályázata augusztus 22-én zárul.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!