szerző:
hvg.hu

A péntek délutáni balesetért valószínűleg senki sem felelős, a férfi állítólag olyan szerencsétlenül érkezett a csúszdáról a vízbe, amire nem igazán lehet felkészülni.

A mogyoródi aquapark egyik csúszdájának medencéje helyett a parton kötött ki egy férfi péntek délután és combcsonttörést szenvedett, azóta megműtötték – írja az Index

A férfi szabályosan használta a csúszdát, de a lent lévő medence vizéről tovább pattant valamiért, pedig a medence szélén van egy 15-20 centiméter magas, henger alakú szivacs az ilyen esetek megelőzésére. A férfi beütötte a lábát a medence szélén lévő lépcsőbe, majd még 2-3 métert repült és a kockakövön kötött ki.

A balesetről biztonsági kamerás felvétel készült. Bán Tamás, a park kommunikációs vezetője azt mondta, hogy szerencsétlen baleset történt, belső vizsgálatot indítottak, de szerinte nem ők a felelősek, és nem is a megsérült férfi. Hasonló eset még nem történt náluk, és a vendég nem először használta a csúszdát – tette hozzá.

A kommunikációs vezető közölte még, hogy a parknak minden szükséges engedélye megvan, az összes medencéje szabályos. A felvételek alapján a férfi olyan szerencsétlen helyzetben érkezett a vízbe, amire nem igazán lehet felkészülni – állapították meg.

A park orvosai azonnal a helyszínre érkeztek a baleset után, mentőt hívtak. Az Index egyik olvasója azt állította: a csúszdát még legalább 20 percig nem állították le a férfi kirepülése után, akinek ráadásul hosszú percekig a napon kellett még feküdnie ezután.