szerző:
hvg.hu

A péntek délutáni balesetért valószínűleg senki sem felelős, a férfi állítólag olyan szerencsétlenül érkezett a csúszdáról a vízbe, amire nem igazán lehet felkészülni.

A mogyoródi aquapark egyik csúszdájának medencéje helyett a parton kötött ki egy férfi péntek délután és combcsonttörést szenvedett, azóta megműtötték – írja az Index

A férfi szabályosan használta a csúszdát, de a lent lévő medence vizéről tovább pattant valamiért, pedig a medence szélén van egy 15-20 centiméter magas, henger alakú szivacs az ilyen esetek megelőzésére. A férfi beütötte a lábát a medence szélén lévő lépcsőbe, majd még 2-3 métert repült és a kockakövön kötött ki.

A balesetről biztonsági kamerás felvétel készült. Bán Tamás, a park kommunikációs vezetője azt mondta, hogy szerencsétlen baleset történt, belső vizsgálatot indítottak, de szerinte nem ők a felelősek, és nem is a megsérült férfi. Hasonló eset még nem történt náluk, és a vendég nem először használta a csúszdát – tette hozzá.

A kommunikációs vezető közölte még, hogy a parknak minden szükséges engedélye megvan, az összes medencéje szabályos. A felvételek alapján a férfi olyan szerencsétlen helyzetben érkezett a vízbe, amire nem igazán lehet felkészülni – állapították meg.

A park orvosai azonnal a helyszínre érkeztek a baleset után, mentőt hívtak. Az Index egyik olvasója azt állította: a csúszdát még legalább 20 percig nem állították le a férfi kirepülése után, akinek ráadásul hosszú percekig a napon kellett még feküdnie ezután.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!