Nagy Iván Zsolt
Nagy Iván Zsolt
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Ha független sajtó nincs, demokrácia sincs.

A rendszerváltás óta nem volt olyan tragikus helyzetben a független sajtó Magyarországon, mint ahova az elmúlt években, de kiváltképpen 2017-ben jutott. Újságok, tévék, kiadók kerültek sorra a hatalomhoz köthető tulajdonosok kezébe, a megyei lapok egy lépésre vannak attól, hogy teljes hatalmi ellenőrzés alatt legyenek. A hiteles tájékoztatás helyét átvette a propaganda, a torz értelmezés, a közbeszéd tudatos irányítása.

Mindez akkor, amikor a világban amúgy is mind nagyobb teret nyernek az álhírek, amikor manipulációval befolyásolnak választásokat, és mind többen játszanak rá a tájékozatlanságra, tudatlanságra, gyűlöletre.

A HVG ma azon kevés független magyar szerkesztőségek egyike, amelyeknek legfőbb célja az olvasók kiszolgálása objektív és színvonalas információkkal, valamint hiteles és kendőzetlen véleményekkel.

Új szlogenünk, a

Legyen világosság!

is ennek szellemében született.

A HVG és a hvg.hu előállítását kizárólag olvasóinktól és kereskedelmi partnereinktől származó bevételekből finanszírozzuk, nincs párt, nincs hatalom, nincs gazdasági érdekcsoport, amelytől függenénk, és amelynek érdekeit szem előtt kellene tartanunk.

Nem valamely érdekkörnek írunk, azokhoz akarunk szólni, akik fontosnak tartják a tájékozottságot és a tudást. Nekik írunk, tőlük várunk visszajelzést, az ő kitartásuk ösztönöz minket.

Nekik, akik megvásárolják vagy előfizetik a hetilapot, akik nap mint nap olvassák, megosztják és kommentelik a hvg.hu híreit, valamint követnek minket a közösségi médiában.

Nekik, akik úgy gondolják, mégis szükség van független sajtóra, mert ha az nincs, demokrácia sincs.

Nagy Iván Zsolt

Felelős szerkesztő – hvg.hu

Ide kattintva ön is csatlakozhat kampányunkhoz.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!