szerző:
hvg.hu

Orbán Viktor sajtófőnöke augusztus elején nem árulta el, hol nyaral a miniszterelnök, hiába kérdezték tőle. Havasi Bertalan helyett részben egy horvátországi étteremtulajdonos végül is megadta a választ.

„Az étteremvezető Zdenko Radman és Magyarország miniszterelnöke” – ezzel a felirattal jelent meg fotó a Tripadvisoron az egyik horvátországi étterem adatlapján, 2017. augusztusi dátummal. A vendéglátóhelyeket, szállásokat értékelő oldal jelezte, hogy a fényképet a vendéglátóhely vezetősége bocsátotta a portál rendelkezésére.

©

A képen Orbán Viktor az étteremvezetővel összeölelkezve látható, háttérben egy grillsütővel, és mindketten felemelt hüvelykujjal jelezték, mennyire jól érezték magukat. Az étterem egyébként a horvátországi Krk szigetén található Punat városban van.

Az RTL Híradó augusztus elején próbálta kideríteni, hová utazott feltöltődni a miniszterelnök, és kik vigyáznak a biztonságára. Sajtófőnöke, Havasi Bertalan azonban közölte, hogy a kormányfő magánprogramjaival, illetve a személyi védelmével kapcsolatban nem tud információt adni. A csatorna szerint Orbán Viktor még a júniusi Fidesz-frakcióülésen jelentette be, hogy augusztus 1-je és 20-a között lesz szabadságon.

Ha a Tripadvisoron közzétett fotó valóban idén augusztusi, a jelek szerint hiábavaló volt a sajtófőnök igyekezete.

Az Index emlékeztet: Orbán Viktor szereti Horvátországot, két éve is ott nyaralt, akkor a Mljet-szigeten, és akkor is egy vendéglátóssal fényképezkedett, bár akkor a kép a miniszterelnök hivatalos Facebook-oldalán jelent meg először.