szerző:
hvg.hu

Orbán Viktor sajtófőnöke augusztus elején nem árulta el, hol nyaral a miniszterelnök, hiába kérdezték tőle. Havasi Bertalan helyett részben egy horvátországi étteremtulajdonos végül is megadta a választ.

„Az étteremvezető Zdenko Radman és Magyarország miniszterelnöke” – ezzel a felirattal jelent meg fotó a Tripadvisoron az egyik horvátországi étterem adatlapján, 2017. augusztusi dátummal. A vendéglátóhelyeket, szállásokat értékelő oldal jelezte, hogy a fényképet a vendéglátóhely vezetősége bocsátotta a portál rendelkezésére.

©

A képen Orbán Viktor az étteremvezetővel összeölelkezve látható, háttérben egy grillsütővel, és mindketten felemelt hüvelykujjal jelezték, mennyire jól érezték magukat. Az étterem egyébként a horvátországi Krk szigetén található Punat városban van.

Az RTL Híradó augusztus elején próbálta kideríteni, hová utazott feltöltődni a miniszterelnök, és kik vigyáznak a biztonságára. Sajtófőnöke, Havasi Bertalan azonban közölte, hogy a kormányfő magánprogramjaival, illetve a személyi védelmével kapcsolatban nem tud információt adni. A csatorna szerint Orbán Viktor még a júniusi Fidesz-frakcióülésen jelentette be, hogy augusztus 1-je és 20-a között lesz szabadságon.

Ha a Tripadvisoron közzétett fotó valóban idén augusztusi, a jelek szerint hiábavaló volt a sajtófőnök igyekezete.

Az Index emlékeztet: Orbán Viktor szereti Horvátországot, két éve is ott nyaralt, akkor a Mljet-szigeten, és akkor is egy vendéglátóssal fényképezkedett, bár akkor a kép a miniszterelnök hivatalos Facebook-oldalán jelent meg először. 

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!