szerző:
hvg.hu

Megint leállt egy felújított orosz metró a 3-as vonalon, és állítólag ismét ajtóhiba miatt.

Az Index és a Metróért Egyesület is úgy tudja, hogy megint ki kellett vonni a forgalomból csütörtök délután egy felújított orosz metrót.

Az Index olvasókra hivatkozva azt írja, hogy a Forgách utcánál 17 óra körül leszállították az utasokat az érintett szerelvényről, mert nem záródtak az ajtók.

A Metróért Egyesület Facebook-oldalán is ajtóhibáról írnak. Egy mai, korábbi posztjukban ugyanakkor igyekeztek pozitívumot is közölni a fekete-fehér szerelvényekről: eszerint szerdán már összesen hat közlekedett a 3-as vonalon.

Az első felújított szerelvény tavaly májusban érkezett Budapestre, és többször kivonták már a forgalomból azokat a metrókat, amelyek megkapták az engedélyüket. A Nyugati pályaudvari megállóban történt ajtóprobléma után leállították a régi kocsik kiküldését egy időre, amíg a felújítást végző céggel a BKV nem tudott valamilyen megoldást találni a meghibásodásokra. Múlt héten azonban ismét útnak indítottak régi metrókat a felújítást végző Metrowagonmash gyára felé, a Transportvideos szerint az volt a tizennegyedik ilyen szállítmány.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!