szerző:
hvg.hu

Kiemelten kezeli Orbán Viktor gyülekezetének beruházását a kormány – írta a Magyar Nemzet.

A kormány nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházássá nyilvánította a Svábhegyi Református Gyülekezet építkezését – értesült a Magyar Nemzet. A gyülekezetnek Orbán Viktor miniszterelnök is a tagja.

Az egyházi közösség a Felhő utca 10. szám alatt található temploma mellett hozna létre református központot, a Felhő utca 6., illetve 8. szám alatti telkeken.

A lap információi szerint ugyanakkor a terjeszkedésre kijelölt ingatlanok jelenleg nem a református egyház tulajdonában vannak, hanem a XII. kerület és a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) tulajdonában.

A két ingatlant emiatt a tervek szerint megvásárolja a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő, majd valamilyen módon az egyház kezelésébe adják. A már meglévő templom telkét például egy 1999-es önkormányzati döntés szerint ötven évig tartó ingyenes használatra adták át a gyülekezetnek.

Városházi források szerint az adásvételt nem az FKF szorgalmazta, hanem a magyar állam. Ezt támasztja alá a közterület-fenntartó Magyar Nemzetnek küldött tájékoztatása is, amely szerint az állam a nemzeti vagyonkezelőn keresztül kezdeményezte a cég tulajdonosánál, a fővárosi önkormányzatnál, hogy az ingatlan az állam tulajdonába kerüljön.

A főváros beleegyezett az eladásba, így jelenleg a korábban készült értékbecslés felülvizsgálata zajlik. Az ingatlan értékét csak ennek elfogadása után lehet pontosan megmondani, illetve az értékesítés időpontját is csak ekkor lehet meghatározni – közölte az FKF.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!