szerző:
hvg.hu

Kiemelten kezeli Orbán Viktor gyülekezetének beruházását a kormány – írta a Magyar Nemzet.

A kormány nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházássá nyilvánította a Svábhegyi Református Gyülekezet építkezését – értesült a Magyar Nemzet. A gyülekezetnek Orbán Viktor miniszterelnök is a tagja.

Az egyházi közösség a Felhő utca 10. szám alatt található temploma mellett hozna létre református központot, a Felhő utca 6., illetve 8. szám alatti telkeken.

A lap információi szerint ugyanakkor a terjeszkedésre kijelölt ingatlanok jelenleg nem a református egyház tulajdonában vannak, hanem a XII. kerület és a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) tulajdonában.

A két ingatlant emiatt a tervek szerint megvásárolja a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő, majd valamilyen módon az egyház kezelésébe adják. A már meglévő templom telkét például egy 1999-es önkormányzati döntés szerint ötven évig tartó ingyenes használatra adták át a gyülekezetnek.

Városházi források szerint az adásvételt nem az FKF szorgalmazta, hanem a magyar állam. Ezt támasztja alá a közterület-fenntartó Magyar Nemzetnek küldött tájékoztatása is, amely szerint az állam a nemzeti vagyonkezelőn keresztül kezdeményezte a cég tulajdonosánál, a fővárosi önkormányzatnál, hogy az ingatlan az állam tulajdonába kerüljön.

A főváros beleegyezett az eladásba, így jelenleg a korábban készült értékbecslés felülvizsgálata zajlik. Az ingatlan értékét csak ennek elfogadása után lehet pontosan megmondani, illetve az értékesítés időpontját is csak ekkor lehet meghatározni – közölte az FKF.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!