szerző:
hvg.hu

A déli órákban Ausztria felől egy Boeing 763-as személyszállító repülőgép lépett Magyarország légtérébe anélkül, hogy a légi irányítással rádiókapcsolatot létesített volna.

Ezért riasztották a kecskeméti légibázis állományába tartozó készenléti szolgálatot ellátó Gripeneket.

A 12 óra 15 perckor felszálló géppár megközelítette, majd vizuálisan azonosította a személyszállító gépet, amely közben a rádiókapcsolatot helyreállította és végrehajtotta a kötelező bejelentkezését.

A polgári járművet a Gripen vadászrepülőnk Magyarország légterének határáig kísérte, ahol az 12:37-kor elhagyta az országot – áll a Honvédelmi Minisztérium közleményében.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!