szerző:
hvg.hu

Mi történt a Fidesz-kommunikációval?

Noha előzetes sajtóhírek azt jósolták, hogy – igaz csak a diplomaták körében – központi utasításra kell az augusztus 20-i beszédekben sorosozni, és az utóbbi idők kormányzati kommunikációja is parodisztikuan csúcsrajáratta a magyar származású tőzsdeguru emlegetését (demonizálását), az eddigi hírek szerint, a mai ünnepen egy politikus, egy polgármester sem mondta ki Soros György nevét.

Migránsozás volt, határok megvédése volt, függetlenség emlegetése volt, brüsszelezés volt Szent István királyra és művére hivatkozva. (Elhallgatva az államalapító Imre herceghez írt intelemiből ezt a részt: „Mert az egy nyelvű és egy szokású ország gyenge és esendő. Ennélfogva megparancsolom neked, fiam, hogy a jövevényeket jóakaratúan gyámolítsad és becsben tartsad, hogy nálad szívesebben tartózkodjanak, mintsem másutt lakjanak.”)

De nem volt sorosozás.

Az MTI-n augusztus 20-án nincs találat arra, hogy „Soros”, csak egy, amelyben az MSZP veti a kormány szemére a fent emlegetett sejtóhíreket.

Mondjuk, még nem mindenhonnan futottak be a hírek, a külföldi ünnepségekről például még nem tudunk semmit. Ja, és Németh Szilárd beszédéről sem. És még nincs vége a napnak.


UPDATE: Németh Szilárd Csepelen beszélt és nem felejtette el. "Választás előtt állunk: Szent István Magyarországa, és a Soros-terv között"- mondta.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!