szerző:
hvg.hu

Májusban egy Mercedes kabrió belerohant a fővárosi Dózsa György úton egy kanyarodó Citroënbe, amely a közeli buszmegállóban várakozó emberek közé csapódott. Két ember meghalt. A sofőr, a kecskeméti maffiaper egykori vádlottja jogosítvány nélkül vezetett, és mint kiderült, nem tiszta fejjel ült a kormány mögé.

A vizsgálat megállapította, hogy a gyanúsított kokaint fogyasztott – ezt írják a Fővárosi Törvényszék hétfői közleményében M. Richárddal, a Dózsa György úti halálos gázolás gyanúsítottjával kapcsolatban, akit hétfőn házi őrizetbe helyeztek úgy, hogy nem kell nyomkövetőt viselnie.

A férfi május 15-én érvényes jogosítvány nélkül vezetett, és jóval túllépte a megengedett sebességet a Dózsa György úton, ahol a külső sávban száguldott. „A Kassák Lajos utcai kereszteződésnél összeütközött egy másik, a Dózsa György úton, a Tüzér utca irányából érkező, a kereszteződésnél balra kanyarodó, a belső forgalmi sávban szabályosan közlekedő személyautóval” – írják a bíróság közleményében.

©
©

A két autó felsodródott az út jobb oldalára, ahol a trolibusz megállójában elütöttek három várakozó embert. A szabályosan közlekedő autó két utasa meghalt, ketten súlyosan, ketten könnyebben megsérültek.

Korábbi sajtóhírek szerint M. Richárd fehér kabrióját a baleset előtt hozták el a szalonból. A baleset után a vért törölgette a kocsiról.

A fehér kabrió kokainozó vezetőjének „cselekménye halálos közúti baleset gondatlan okozásának és kábítószer fogyasztásával elkövetett kábítószer birtoklásának megállapítására lehet alkalmas” – fogalmaztak a bíróság közleményében.

©

A Fővárosi Főügyészség bűnismétlés veszélyére hivatkozva indítványozta a férfi előzetes letartóztatását, ügyvédje ugyanakkor védence szabadlábra helyezését, illetve enyhébb kényszerintézkedés alkalmazását kérte. Hétfőn az ügyben eljáró Budai Központi Kerületi Bíróság az ügyészi indítványt a bűnismétlés veszélye miatt találta megalapozottnak, míg a védői indítványból az enyhébb kényszerintézkedésre vonatkozó részt fogadták el.

M. Richárd ellen egy másik büntetőeljárás is folyik, részben szintén közlekedési bűncselekmény elkövetése miatt. A bíróság hétfői végzése nem jogerős.

24.hu szerint M. Richárdot az a Novák Péter védi, aki a 2012-ben ittasan halálos balesetet okozó, ezért 9 év börtönre ítélt Eva Rezešovát is védte.

Magyar Nemzet eközben arról írt, hogy M. Richárd az ellene folyó nyomozás ellenére elment nyaralni a Seychelle-szigetekre a barátnőjével. Néhány nappal a hazatérése után vették őrizetbe szombaton. A lap megkérdezte a BRFK-tól, hogy M. Richárd miért hagyhatta el az országot, de választ egyelőre nem kaptak.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!