szerző:
MTI

Új magyar nagykövet települ Pozsonyba, Prágába, Rómába, Tbiliszibe, Bogotába, Bejrútba.

Több nagykövetség élére új vezető kerül a Magyar Közlöny hétfői számában megjelent köztársasági elnöki határozatok alapján.

A pozsonyi nagykövetség vezetését Czimbalmosné Molnár Évától átveszi Pető Tibor, aki a prágai nagykövetség éléről érkezik a posztra. A prágai képviselet élére Boros Miklós kerül.

Visszahívják a római nagykövetség éléről Paczolay Pétert, a helyét Kovács Ádám Zoltán veheti át. (Paczolay Pétert, az Alkotmánybíróság korábbi elnökét január végén az Emberi Jogok Európai Bíróságának magyar bírói posztjára választotta az Európa Tanács parlamenti közgyűlése.)

A tbiliszi nagykövetség vezetését Horváth Viktória veszi át Szabó Sándortól.

Bucsi-Szabó Editet - a Magyarország quitói (Ecuador) nagykövetségének vezetésére, valamint az ország venezuelai képviseletére kapott megbízása érintetlenül hagyása mellett - felmentették Magyarország kolumbiai képviseletére kapott megbízása alól, a bogotai nagykövetség vezetésével Endreffy Lórándot bízták meg.

A bejrúti nagykövetséget ezentúl Mihályi Géza vezeti, Váradi Lászlót visszahívták.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!