szerző:
MTI

Ellenzéki kezdeményezésre rendkívüli ülést tart ma az Országgyűlés.

Az MSZP a lex CEU néven elhíresült felsőoktatási törvény eltörlése érdekében tett javaslatot a plénum összehívására, majd a tervezett napirendet az LMP kiegészítette a devizahitelesek kilakoltatásának megakadályozását célzó indítványával.

A rendkívüli ülést negyven ellenzéki képviselő - az MSZP- és az LMP-frakció tagjai mellett a függetlenek - támogatták aláírásukkal.

Az ülés kormánypárti nyilatkozatok alapján a fideszes és KDNP-s képviselők távolmaradása miatt várhatóan nem lesz határozatképes, így csak  a napirend előtti felszólalások hangzanak majd el.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!