szerző:
hvg.hu

Amy May Sheadet az étteremből súlyos anafilaxiás sokkban szállították a Péterfy-kórházba, ahol légcsőmetszést végeztek rajta, és antibiotikumokat kapott.

Három évvel ezelőtt járt Budapesten Amy May Shead tévéproducer, aki egy itteni étteremben kapott ételtől kialakult súlyos allergiás rohama miatt oxigénhiányos állapotba került és lebénult – adtuk hírül hétfőn, miután a korábban sikeres tévés a nyilvánosság elé állt történetével.

A nő – bár az étteremben előzetesen jelezte, hogy mogyoróallergiás – a kapott ételtől rosszul lett, és súlyos anafilaxiás sokkban szállították a Péterfy Sándor Utcai Kórházba. A szerdai Blikkben megszólalt a Péterfy-kórház osztályvezető főorvosa, Rácz Edit, felidézve a 2014 tavaszán történteket.

A főorvos úgy emlékszik, a mentők nagyon hamar kiértek és újraélesztették a nőt, de a kórházba már tág pupillákkal és felszínes légzéssel érkezett. Annak ellenére alakult ki nála a gégeödéma, hogy az első allergiás reakciók jelentkezésekor injekciót is beadott magának. A gégeödéma okozta az agykárosodással járó oxigénhiányt – mondta Rácz Edit. Légcsőmetszést végeztek nála, és antibiotikumot kapott, bíztak a felépülésében. A kórházban mesterséges kómában tartották, több hét telt el, mire szállítható állapotba került. A főorvos szerint a nő szülei később rendszeresen beszámoltak az állapotáról és fotót is küldtek, hol tart lányuk a rehabilitációban.

Amy May Shead azóta is kerekesszékben él, beszédre is képtelenül. Pislogással kommunikál, állandó ellátásra szorul. Szüleivel a napokban abban a tévéműsorban szerepelt, amelynek korábban a munkatársa volt.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!