szerző:
hvg.hu

Az Egyesített Szent István és Szent László Kórház vezetősége hangulatkeltő álhírt emleget, ők csak egy kártevőről tudnak, ami bejutott az épületbe.

Az Egyesített Szent István és Szent László Kórház (ESZSZK) "az intézményt lejárató, hangulatkeltő álhírnek" minősíti és a leghatározottabban visszautasítja azokat a híreszteléseket, amelyek arról szólnak, hogy patkányinvázió van a Merényi Gusztáv Kórház pszichiátriáján – közölték kedden.

A hétfői RTL Híradó számolt be több dolgozó állítása alapján arról, hogy patkányok miatt beszakadt a Merényi Gusztáv Kórház pszichiátriájának egyik álmennyezete, az egyik állat ráesett egy ápolóra az ebédlőben. A munkatársak azt is állították, hogy a kórház vezetősége eddig semmit sem tett az ügyben.

Az RTL Híradó megkereste az ügyben a kórház fenntartóját, az Emmit is. Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ reagált egy közleményben, amely szerint az egyik ápoló egy kisméretű állatot észlelt, de tagadták, hogy az álmennyezet leszakadt volna. Az intézményben elrendelték a rágcsálóirtást – tették hozzá.

Az Egyesített Szent István és Szent László Kórház (ESZSZK) keddi közleményében is azt állítják, hogy „egy kártevő bekerült az épületbe, megtalálták, és ezzel párhuzamosan, óvintézkedésként a kórház egész területén megelőző mentesítést végeztettek el. Az eset miatt soron kívüli belső vizsgálatot is elrendeltek” – tették hozzá.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!