szerző:
MTI/hvg.hu

Az egykori Korona szálló épületének csaknem a fele ég, a tűzoltók nagy erőkkel vonultak ki a helyszínre. Délelőtt Dobogókőn is tűz pusztított egy használaton kívüli hotelben.

Kigyulladt egy háromszintes, használaton kívüli lezárt szálloda Sopronban kedd este, a tüzet nagy erőkkel oltják, a lángok az erdőt is veszélyeztetik - közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.   

A csaknem 250 négyzetméteres Hársfa sori épületben vélhetően a harmadik szinten keletkezett a tűz, az épület mintegy fele ég, a tető egyes részeken beszakadt.

A tűz megfékezésén soproni, kapuvári, csornai és sárvári hivatásos, valamint hegykői, nagycenki és nagylózsi önkéntes tűzoltók dolgoznak. Sérültről nincs információ. 

A Kisalföld helyi hírportál szerint az egykor Korona szálló néven működő épület gyulladt ki. A Sopronmédia este 10 óra után már arról írt, hogy a jelek szerint a tűzoltóknak sikerült megfékezniük a lángokat.

Kedd délelőtt Dobogókőn is kigyulladt a szintén használaton kívüli Nimród Hotel felső szintje és tetőszerkezete, a tüzet kora délutánra eloltották. A 4000 négyzetméteres épületből 1500 négyzetméter égett le és beszakadt a tetőszerkezet.