szerző:
hvg.hu

Szeles, esős, a múlt hetinél jóval hűvösebb időre számíthatunk a hét első felében. A hét második felétől várható enyhülés, majd hétvégére egész kellemes ígérkezik.

Hétfőn az ország északkeleti, keleti harmadán borult marad az ég, többfelé eleredhet újra az eső. A Dunántúlon és a középső megyékben viszont tovább szakadozik, csökken a felhőzet, és ezeken a területeken egyre kevesebb helyen lehet eső. A szél itt-ott még megélénkül. Mindössze 17 és 23 fok között alakul a nappali csúcs.  

Kedden változóan felhős időre számíthatunk, majd déltől az ország keleti felén erősen megnövekszik a felhőzet, északkeleten többfelé lehet megint eső, a szél is erőre kap. A hajnali 6, 13 fokról északkeleten 17, 20, másutt 20, 24 fokig melegszik a levegő.

Szerdán erősen és gyengébben felhős időszakok váltakoznak majd, hosszabb-rövidebb időszakokra azért kisüt a nap. Északkeleten és északnyugaton helyenként várható eső, másutt nem valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 26 fok között várható.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint csütörtöktől pár fokot melegszik az idő. Hétvégén már nem várható eső, és bőven 25 fok felett alakul a csúcshőmérséklet.

©