szerző:
hvg.hu

A kétmilliárd forintból épült vasbeton alapzat három évig még biztosan állni fog a Batthyány térnél.

Mint korábban beszámoltunk, a vizes világbajnokságra épült Batthyány téri ugrótorony vasbeton alapzata még három évig fogja ékesíteni a dunai rakpartot – hiszen 2020-ban vizes Európa-bajnokságot rendez Budapest.

A kétmilliárd forintból épült, 840 négyzetméter alapterületű vasbeton monstrum finoman szólva sem szép látvány, de legalább az UNESCO Világörökségi Központjának nincs vele problémája – derül ki a Magyar Idők cikkéből.

A Miniszterelnökségi Sajtóiroda arról tájékoztatta a kormánypárti lapot, hogy az alapzat az UNESCO tudtával és beleegyezésével épült. 2016 októberében az UNESCO egy világörökségi hatástanulmány elkészítésére kérte Magyarországot. Ebben részletesen be kell mutatni, milyen ideiglenes és maradandó beavatkozásokat terveznek. Ennek a kérésnek a Miniszterelnökség 2017 februárjában eleget tett.

©

A hatástanulmány tartalmazta a tenderterv építészeti koncepcióját, valamint az alépítmény kiviteli tervének műszaki leírását. Azt is jelezték ebben, hogy az alapzat később is felhasználásra kerül.

A Miniszterelnökségi Sajtóiroda állítja, hogy az UNESCO világörökség-bizottság július közepén elfogadott határozatában

nem nevesítette a területet veszélyeztető tényezőként a talapzatot, noha ismerte az építmény világörökségi helyszínre gyakorolt hatását.

Hogy utóbbi pontosan mit jelent, azt már nem részletezi a Magyar Idők.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!