szerző:
hvg.hu

Csütörtök délután Békés és Csongrád megye fölött az egyik legritkább felhőfajta jelent meg, az Undulatus asperatus – közölte az idokep.hu meteorológiai portál.

A csütörtöki nap időjárását egy hidegfront és a felhőzete határozta meg hűvös, őszies időjárást okozva – idézte fel az idokep.hu.

Délután Békés és Csongrád megye fölött észlelőink az egyik legtitokzatosabb felhőfajtát kapták lencsevégre, az Undulatus asperatust.

©

A különleges formájú felhő semmilyen veszélyes időjárási jelenséget nem hoz magával, viszont a gyakran sötét színei miatt sokunkban félelmet kelthet.

©

A tudomány jelenlegi állása szerint pontos magyarázat még nem született a kialakulására, ugyanis mintha rendkívül nagy mennyiségű nedvesség ragadna meg egy bizonyos vertikális kiterjedésben.

©

Utoljára júniusban Budapest fölött jelent meg a ritka Undulatus asperatus típusú felhő – tette hozzá a portál.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!