szerző:
hvg.hu

Az MSZP elnöke úgy látja: a rendszerváltás utáni Magyarország egyik legsúlyosabb esete az Echo Tv-ben elhangzott vélemény, és a hatalom újabb határpontot készül átlépni. A Fidesz szerint Molnár Gyulának inkább a csalással gyanúsított Czeglédy Csaba ügyével kellene foglalkoznia.

Az MSZP elnöke uszításnak tartja, hogy az Echo Tv egyik műsorában Szarvas Szilveszter, a Pesti Srácok főszerkesztő-helyettese arról beszélt: egy Botka Lászlónak sem kellene élnie Magyarországon. Molnár Gyula pénteken emiatt tartott rendkívüli sajtótájékoztatót Budapesten.

Az augusztus 29-i Troll című műsorban fogalmazott úgy a Pesti Srácok munkatársa: "hány Botka László él Magyarországon? Egy él, az is sok. Tehát egynek sem kell élnie!".

Molnár Gyula úgy vélte: Magyarország rendszerváltás utáni történelmének egyik legsúlyosabb esetéről van szó. Szerinte a Pesti Srácok, az Echo Tv és a Fidesz döntéshozói úgy gondolják: Botka Lászlónak nem kell élnie, és az ellenfél fizikai megsemmisítésével való fenyegetés minden politikai határon túl van.

A szocialisták elnöke azt is mondta: a hatalom egy olyan, újabb határpontot készül átlépni, amit eddig csak és kizárólag keleti diktátorok léptek át. Mindezt azzal magyarázta, hogy a Fidesz fél a 2018-as választástól, fél Botka Lászlótól, az MSZP miniszterelnök-jelöltjétől és az MSZP-től is. Hozzátette: a kormánypárt azon dolgozik, hogy külső eszközökkel befolyásolja a választás eredményét.

Egy kérdésre Molnár Gyula azt válaszolta: vizsgálják a feljelentés lehetőségét, de nem jogi, hanem politikai kérdésnek tekinti ezt az ügyet.

Fidesz: Molnár Gyula inkább Czeglédy Csaba ügyével foglalkozzon

„Az MSZP és Molnár Gyula inkább azzal foglalkozzon, hogy fizesse ki a diákok pénzét, amit Czeglédy Csaba, Botka László ügyvédje ellopott. Az MSZP mai napig falaz Czeglédy Csabának, akinek a bűnszervezete 3 milliárdos áfacsalást követett el és több száz diákot lopott meg” – olvasható a Fidesz rövid reakciójában.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!