szerző:
hvg.hu

Nagy Péter szimpatikus embernek ismerte meg a miniszterelnök bizalmasát, de a bírósági ügyeit nem említette neki.

Egészen lenyűgöző ok-okozati összefüggések bontakoznak ki abból az interjúból, amelyet Nagy Péter lelkész adott a börtönből a Magyar Nemzetnek. A néhány évvel ezelőtt még egy egyedi Jaguárral közlekedő (az autó azóta már nincs meg) pünkösdi karizmatikus közösségi lelkipásztor három büntetőügyben – köztük csalásban és sikkasztásban – érintett, de leginkább a körülmények áldozatának tartja magát. Szerinte a politika áll a büntetése mögött, egész pontosan az, hogy az előző választásokon a váci polgármesteri székért indult független jelöltként a Fidesszel szemben. Több korrupciógyanús ügyben pedig maga tett feljelentést.

Nagy Péter neve nemcsak a választási listán szerepelt, hanem évek óta ott van a a tízmillió forintot meghaladó adótartozók feketelistáján is. A lányával is volt egy közös cégük, ami miatt őt is eltiltották a cégvezetéstől. Az eddig is sok szálon futó életútnak itt ismét van egy érdekes leágazása, a lánya ugyanis nemcsak sikeres, befutott festőművész, akinek a képeit nagy összegekért árulják, hanem Habony Árpád barátnője is volt. A lap így nem hagyta ki a ziccert, hogy a miniszterelnök nyilvánosságot kerülő tanácsadójáról kérdezze az elítéltet. Nagy Péter azt mondta, az első benymása pozitív volt, de hozzátette: „a hitbéli meggyőződésem miatt semmilyen házasságon kívüli kapcsolatot nem tudok támogatni, elfogadni, jóváhagyni”.

Érezhetően feszültségforrást jelentett az is, hogy míg Nagy Péter a 2014-es választáson a Fidesszel szállt szembe, addig Habony Árpád a Fidesz legfelsőbb köréhez köthető tanácsadó. Üzletről vagy politikáról azonban nem beszéltek: „Tanácsokat sem adtam, ugyanis nem én vagyok az a szintű ember, aki egy Habony Árpádnak tanácsokat ad. Különben arra kínosan ügyeltem, hogy különválasztva kezeljem az üzletet és a politikát a családtól”.Nagy Péter azt mondja, a bírósági ügyeit sem említette neki: „Soha egyetlen szóval nemhogy kérést, de jelzést sem adtam neki arra vonatkozóan, hogy börtönbe megyek. Nyilvánvalóan akkor lehetett volna másképp is, de ez tőlem idegen”.

A teljes interjút itt olvashatja.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!