szerző:
hvg.hu

Legfeljebb tervek készülnek most a 3-as metróhoz kapcsolódó aluljárók felújításához.

Hiába egyidősek a metróval, a megállókhoz vezető aluljárókat nem újítják fel a 3-as vonal felújításával egy időben. Ezt mondta a főpolgármester az RTL Híradónak.

Budapest legforgalmasabb aluljáróit annak idején a metróhoz építették. A fontos csomópontnak számító Nyugati térihez 1977-ben fogtak hozzá, négy évvel később készültek el azzal. Felújítása azért is lenne fontos, mert a vonattal érkező turisták sokszor azt láthatják először. Persze a többi aluljárót is rendbe kellene tenni.

Pénteken derült ki: az aluljárókat egyelőre nem tudják felújítani, de sajtótájékoztatóján Tarlós István főpolgármester annyit hozzátett, hogy készülnek tervek.

A tudósításban emlékeztetnek: a 3-as metró középső és déli szakaszának rekonstrukciójára még nincs szerződés, az északié kezdődik meg biztosan. Utóbbi azonban jóval drágább lehet, mint amennyit rászántak, a végösszegről Tarlós István nem akart beszélni pénteken.

 Lift a felújítás után sem lesz minden állomáson, ahogy ezt tudni lehet már egy ideje. Tarlós István viszont felvetette: a 3-as metró szerelvényeinek felújítását végző céggel szembeni több mint 2,5 milliárd forintos kötbérigényből lehet forrás a felújított metrók légkondicionáló berendezéseire, valamint a metróvonal állomásainak további akadálymentesítésére.